Indhold i denne sektion

Evaluering af ITIF-læremidler

Kvalitativ undersøgelse af den pædagogiske effekt af brugen af ITIF læremidlerne.

“It i folkeskolen” (ITIF) er en del af regeringens handlingsplan for at hæve faglighed og kvalitet i folkeskolen gennem øget brug af it. Projektet løb fra 2004-2007 med et budget på 495 mill.kr og omfatter primært tilskud til computere til 3. klassetrin (75 % af midlerne). Initiativet omfatter også udvikling af digitale læremidler og andet digitalt indhold på nettet, øget faglig brug af it på alle klassetrin – herunder i specialundervisningen – efteruddannelse af lærere og udvikling af nye organisations- og undervisningsformer.

Et af initiativerne var udviklingen af en række digitale læremidler i dansk, natur og teknik, matematik, engelsk og billedkunst. De nye læremidler er blevet afprøvet og evalueret i en række mindre pilotprojekter, men der er ikke foretaget en større systematisk evaluering af den pædagogiske effekt af ITIF-læremidlerne.

Formål

Læremiddel.dk ønsker med dette projekt i tæt samarbejde med Københavns Kommune at gennemføre en større kvalitativ undersøgelse af den pædagogiske effekt af brugen af ITIF læremidlerne i en hel kommune.

Mål

Det overordnede mål er at evaluere den pædagogiske effekt af brugen af de ni digitale ITIF-læremidler i Københavns kommune. Inddragelsen af læremidlet Hexaville (som også anvendes i Københvns kommune) har bragt evalueringen op på i alt ti læremidler er:

 

Fag  Klassetrin  Navn  Producent 
 Dansk

Bh.kl.-2.kl.

 abc.dk Gyldendal 
   1.-4.kl. Dansklandskabet Alinea 
   5.-7.kl. Dit sprog, mit sprog MOCH 
 Matematik 1.-3.kl.  Mondiso  DELC 
   4.-6.kl. Hexaville  DELC 
   7.-9.kl. Pitropolis  DELC 
 N/T 5.-6.kl.  Forskerland  Gyldendal 
 Engelsk 3.-4.(5.)kl.  Mingoville  DELC 
   (7.)8.-9.kl. Globetrekking  Gyldendal 
 Billedkunst 3.-5.kl.  Billedkunstskabet  MOCH 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læremiddel.dk · Nationalt videncenter for læremidler
Niels Bohrs Allé 1 · 5230 Odense M · +45 63 18 40 24 · post@laeremiddel.dk
De står bag læremiddel.dk: University College Lillebælt University College Sydsjælland University College Syd