NOFA 6 – Nordisk fagdidaktisk konference

Med temaet Samspil mellem almendidaktik og fagdidaktik i skole og læreruddannelse – perspektiver og udfordringer inviterer NOFA den 29.-31. maj til sin 6. nordiske konference på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Syddansk Universitet, University College Syddanmark og University College Lillebælt.

NOFA 6 kigger nærmere på forholdet mellem almendidaktik og fagdidaktik. I feltet kan der være en tendens til at tale om almendidaktiske og fagdidaktiske teorier som adskilte teorier, men det er misvisende. Og i de senere år har der også været et øget samspil mellem de to positioner, som blandt andet ses i den nyere disciplin komparativ fagdidaktik, også kaldet sammenlignende fagdidaktik i en dansk kontekst.

Her arbejder man mere specifikt end almendidaktikken og mere generelt end fagdidaktikken, men tilgodeser begge perspektiver i et forsøg på at skabe ny viden.

Konferencen sætter fokus på samspillet mellem almen- og fagdidaktikken ved at invitere både forskere og praktikere til at bidrage til diskussionen om forholdet mellem de to positioner. Der vil være bidrag, som anskuer samspillet ud fra begge positioner.

Oversigt over skandinaviske publiceringsmuligheder

I forbindelse med NOFA 6 står Læremiddel.dk for at samle en liste over skandinaviske tidsskrifter, som giver konferencens indlægsholdere forslag til, hvilke tidsskrifter de efterfølgende kan publicere i.

Publiceringsoversigten indeholder beskrivelser af de enkelte tidsskrifter og den type af artikler, som de er interesserede i at få. Der vil også være oplysninger om eventuelle planlagte særnumre i forbindelse med konferencen, lige som der vil være uddybende oplysninger og kontaktinformationer.

Se listen her.

Learning Tech planlægger et særnummer i forbindelse med NOFA-konferencen

I forbindelse med NOFA-konferencen inviterer Læremiddel.dks eget tidsskrift, Learning Tech, til indsendelse af artikler, der omhandler forholdet mellem almen- og fagdidaktik set i forhold til læremidler og teknologi.

Tidsskriftet er et særnummer og redigeres af en temaredaktion bestående af redaktionen i Learning Tech og to repræsentanter fra konferencens planlægningsgruppe.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Få vores nyhedsbrev

Gør som andre læremiddel-interesserede og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.

Abonnement

Denne tekst bruges til at introducere artikler som indholdstype.
Nedenunder oplistes så alle artikler i den rækkefølge de er oprettet.

×
Abonner på flere indholdskategorier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam et tempor massa, sit amet bibendum augue. Sed interdum, elit in faucibus sagittis.

!
Sender tilmelding, vent venligst..