Se eller gense webinaret: Inspiration til teknologiforståelse i grundskolen og gymnasium

17. maj 2022

Fik du ikke set webinaret om teknologiforståelse den 26. april 2022, har du nu muligheden. Webinaret ligger gratis tilgængeligt på sdu.dk. På webinaret kan du bl.a. møde Mikala Hansbøl fra Læremiddel.dk, som fortæller om at forskellige discipliner har deres bidrag og teknologiforståelser.

Se eller gense webinarets første halvdel gratis her

Se eller gense webinarets anden halvdel gratis her

Webinaret havde fokus på praksis og forskning i to-delt webinar

Webinaret om teknologiforståelse var delt op i to dele med hvert sit fokus og blev afholdt den 26. april 2022.

På Center for Grundskoleforsknings hjemmeside under Syddansk Universitet kan du se eller gense webinaret i sin fulde længde. Du kan også downloade materialerne og læse mere om forskerne bag oplæggene.

“Two sites of construction for knowledge about and understanding with technology”

Mikala Hansbøl, Læremiddel.dk, var repræsenteret ved webinarets anden del med et spændende oplæg, der handler om at forskellige discipliner har deres bidrag og teknologiforståelser. Oplægget kan du se her.

Mikala fortæller:

Vi har eksperimenteret metodologisk med at svare på spørgsmålet ved at besøge to kulturelt meget forskellige steder, der begge konstruerer viden om teknologi og teknologiforståelser. Vi har besøgt Danmarks Tekniske Museum og Catch (Center for Art, Design and Technology) i Helsingør. Hvor Danmarks Tekniske Museum har fokus på kulturarv, så er Catch et innovativt og kreativt sted for kunst, teknologi og designuddannelse. Vi opnår altid viden et sted fra. Det er igennem det apparatus af ting, som vi rejser, at vi opnår teknologiforståelser og viden om teknologi. Den virkelighed vi har i dag, rummer mange forskellige sameksisterende teknologier, og de praksisser og udfordringer, vi har i verden i dag, forudsætter at mange discipliner arbejder med dem og samarbejder omkring dem. Forskellige discipliner har deres bidrag og teknologiforståelser.- Mikala Hansbøl

 

Materialer

Webinaret samt tilhørende materialer ligger gratis tilgængeligt på Syddansk Universitets hjemmeside under Center for Grundskoleforskning.

Se eller gense første halvdel af webinaret her >>

Se eller gense anden halvdel af webinaret her >>

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.