Læremiddel.dk, også kaldet Nationalt videncenter for Læremidler, beskæftiger sig med at udvikle begreber for læremidler, forske i læremidlers design, lære om vores brug af læremidler og om virkninger af læremidler.

Vi er interesserede i viden om, hvordan lærere og elever bruger læremidler, hvilken kvalitet læremidler har og hvad denne kvalitet består i. Vi interesserer os for, hvordan vi kan få lærere og elever til at bruge læremidlerne på de bedst mulige måder.

I Læremiddel.dk forsker vi i læremidler med fokus på at forstå og skabe begreber for læremidler og analysere læremidler. Vi producerer også viden, som er relevant for undervisningssektoren i Danmark. Vi forsker derudover i konkrete evalueringer af læremidler, hvor vi kommer med bud på, hvordan læremidler kan redesignes for at blive bedre i forhold til deres målgruppe og formål.

Vores forskningsprojekter bliver til i et samarbejde med bl.a. lærere, kommuner og forlag. Vores forskning er anvendt forskning, hvilket vil sige forskning, der skal kunne gøre en forskel i praksis. Vores forskning henvender sig blandt andet, og primært, til lærerstuderende og lærere.

 

Partnerskab mellem fire professionshøjskoler

Læremiddel.dk er et partnerskab mellem fire professionshøjskoler: Professionshøjskolen Absalon, Professionshøjskolen UCN, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og UC SYD.

 

Professionshøjskolen Absalon Professionshøjskolen UCN  UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole UC SYD

 


 

Projekter i Læremiddel.dk

Læs om vores igangværende projekter i Læremiddel.dk. På siden kan du også læse om vores afsluttede projekter og tilhørende rapporter og udgivelser.

Læs om vores projekter

 


 

Viden, værktøjer og inspiration til lærere

Find inspiration og ressourcer til undervisning i form af spændende cases, artikler og artikelserier, værktøjer og adgang til undervisningsforløb. Find også ressourcer i form af rapporter, bøger, artikler mm., som alle giver et indblik i forskning om læremidler, didaktik og teknologi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nye værktøjer, konkrete tips til undervisningen og den nyeste viden og forskning inden for læremidler – formidlet på en lettilgængelig måde.

Tilmeld nyhedsbrev her

 


 

To forskningsprogrammer

Forskningsprogram 1

Forskningsprogram 1 har et fagdidaktisk fokus på forskning i læremidler i skolens fag.

Det er målet for forskningsprogrammet at frembringe ny viden og at udbygge og udvikle teori, modeller, sprog og et specialiseret begrebsapparat om læremidler i relation til alle fag i skolen. Forskningsprogrammet producerer dermed professionsrelevant viden om læremidler i og på tværs af grundskolens fag.

Læs om forskningsprogram 1

Forskningsprogram 2

Forskningsprogram 2 har fokus på læringsdesign, skoleudvikling og digitale teknologier, hvor der forskes i samspillet mellem læringsdesign og digitale teknologier samt forankringen heraf i en organisatorisk ramme.

Læs om forskningsprogram 2

 

Læremiddel.dk er et partnerskab mellem fire professionshøjskoler: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon, UC SYD og Professionshøjskolen UCN.

Sekretariatet har til huse i Odense, men videncentret udvikler faglige kompetencemiljøer på tværs af de fire institutioner.

Læremiddel.dk benytter UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles faktureringsservice.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.