Emneord
  • Videnskabsteori
Nulstil

Overblik over videnskabsteori og -metode

I denne introduktionsvideo giver Christina Haandbæk Schmidt, docent og ph.d., Pædagoguddannelsen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, en introduktion til tanken bag de videnskabsteoretiske tekster, som de har udformet på denne side.

På denne side finder du introducerende tekster til videnskabsteori sammen med metoder.

Vi har inddelt siderne, så du kan skabe dig et overblik over, hvad videnskabsteori er, hvorfor videnskabsteori er vigtigt, og hvordan du kan bruge det i dine opgaver. Du kan desuden koble videnskabsteori til praksis med vores tre pædagogiske fortællinger, der tager udgangspunkt i tre forskellige hverdagsscenarier.

Derudover har vi udarbejder to refleksionsmodeller, som hver især giver et overblik over og en sammenligning af fem videnskabsteoretiske retninger. Du finder refleksionsmodellerne her >

Skal du skabe dig et hurtigt overblik over fem videnskabsteoretiske retninger, kan du tage et kig på; socialkonstruktivisme, hermeneutik, fænomenologi, pragmatisme og positivisme.

Derudover kan du også få en præsentation af fem videnskabelige metoder, som giver dig et introducerende indblik i og kan inspirere dig til fordybelse i yderligere metodeteori, når du skal planlægge din empiriske undersøgelser i dine opgaver. De fem udvalgte metoder er henholdsvis; det kvalitative interview, spørgeskema, diskursanalyse, deltagerobservation og mixed methods.

På hver side finder du den korrekte citering af teksterne til din referenceliste, ligesom at du også finder en printvenlig udgave af hver tekst, der er til fri download.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.