Thomas Illum Hansen

Forskningschef, Ph.d.

Foto: Jimmi Michelsen

Telefon: 30 58 15 23
Email: thih@ucl.dk

Jeg er forskningschef ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og har desuden været leder af Læremiddel.dk siden videncentret blev grundlagt i 2007 og indtil 2018. Helt fra begyndelsen har jeg været optaget af at udvikle et didaktisk sprog om læremidler og metoder til at analysere og vurdere dem både praktisk, teoretisk og empirisk.

Mine interesser rækker vidt og omfatter designanalyser af læremidler, digitaliseringens betydning for dannelse og didaktik, den æstetiske dimension i læremidler og undervisning samt senest udvikling af en undersøgelsesorienteret litteraturdidaktik.

Det er min erfaring, at der er et stort potentiale i at samarbejde på tværs af forskellige professioner og institutioner. Således har det været stærkt inspirerende at samarbejde tæt med skoler, kommuner, forlag og andre typer af producenter samt ikke mindst andre professionshøjskoler og universiteter. I kraft et udbredt tværgående samarbejde har det været muligt for os at gennemføre en række større projekter, der har givet os indsigt i de mange aspekter af læremidler fra design, produktion og distribution til brug, analyse og vurdering.

Jeg vil også fremhæve det internationale samarbejde, der gør, at vi ikke udvikler et alt for snævert og provinsielt syn på læremidler. Som board-medlem af det globale forskningsnetværk IARTEM og via et mangeårigt samarbejde med andre læremiddelforskere i Norden har vi fået en privilegeret adgang til at sammenligne på tværs af lande. Et udblik til en verden, hvor størstedelen af lande ikke har et frit marked for læremidler, giver samtidig et dybere indblik i, hvilke udfordringer vi står over for i Danmark. Vi har ikke et statsligt system til kvalitetssikring og kvalitetsudvikling, men må finde på andre måder at skabe kvalitet i læremidler og i brug af læremidler. Og det er her, at jeg ser, Læremiddel.dk spiller en vigtig rolle.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.