9.30 - 15.00
Nordea-fonden, Heerings Gaard
LOMA: Afsluttende konference
Den afsluttende konference for Projekt LOMA præsenterer resultaterne fra projektet og den nyeste viden om en innovativ og bæredygtig model for læring og næring til skoleelever.
LOMA-projektet skaber fokus på lokal mad gennem en innovativ og bæredygtig model for læring og næring til skoleelever. Desuden repræsenterer LOMA en integreret tilgang til skolemad, der omfatter sundhedsfremme, læring og bæredygtig udvikling.
Mandag 27. november afholder Nordea-fonden den afsluttende konference for Projekt LOMA i København. Fonden har støttet projektet fra 2015-2017 med 7,4 millioner kroner.
Nøglepersoner fra projektet deltager i konferencen og holder oplæg om den erfaring og viden projektet har skabt.
Oplægsholdere på konferencen
Henrik Lehmann Andersen, direktør ved Nordea-fonden, byder velkommen og derefter indleder forskningschef fra UCL, Thomas Illum Hansen, dagen med et fokus på LOMA som bidrag til pædagogik og dannelse i folkeskolen.
Specialkonsulent Thea Nørgaard Dupont fra Danmarks Evalueringsinstitut fremlægger ny rapport med evaluering af LOMA-projektets virkningsteori.
Elevernes aktive deltagelse er et centralt element i LOMA-tilgangen og dette sættes i perspektiv i en præsentation ved professor og sundhedschef, Bjarne Bruun Jensen, Steno Diabetes Center.
Indhold på konferencen
Projektleder og ph.d. Dorte Ruge redegør for, hvad der er opnået i projektet, og hvad resultaterne fra UCL’s følgeforskning peger på i forhold til elevernes udvikling af mad- og sundhedsrelateret handlekompetence.
Efterfølgende fortæller skoleleder Birgit Villebro, Nymarkskolen i Svendborg, om udviklingen fra én til fire LOMA-skoler.
Efter frokost er der paneldebat med deltagelse af elever fra LOMA-skolerne, Videncenterleder, Børge Koch, KOSMOS UCSyd, Formand, Ghita Parry, Kost- og Ernæringsforbundet, Thomas Illum Hansen og Birgit Villebro.