It virker! Virker it?

22. juni 2018

Den 25. oktober inviterer Læremiddel.dk til konference, hvor overskriften lyder: It virker! Virker it? Temaet er koblingen mellem teknologi og skole og virkningen af den digitale teknologi. Konferencen henvender sig til alle med interesse i it og pædagogiske spørgsmål, herunder lærere, læreruddannere, pædagogiske konsulenter, CFU-konsulenter, ansatte ved forlag og ministerier med relation til undervisning og it.

Konference: It virker! Virker it?De senere år har vi i Danmark investeret milliarder i it i Folkeskolen. Nu rejser flere spørgsmålet, om de mange penge overhovedet har haft en effekt – og hvilken effekt. Hvad gør teknologi ved skole og læringssituationer? Bidrager teknologi til didaktisk kvalitet? Under hvilke forudsætninger kan vi sige, at it virker og ikke virker?

Med efterårets konference giver Læremiddel.dk rum for denne debat og præsenterer en forskningsgennemgang om ”virkninger af digitale teknologier”.

Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør ved Politiken og forfatter til bogen Den store løgn om uddannelse, er dagens vært og moderator.

Som deltager i konferencen får du indsigt i og mulighed for at deltage i de aktuelle diskussioner om it i folkeskolen.

En forskningsgennemgang af ‘virkninger af it’ og status lige nu

Programmet for konferencen lægger ud med et oplæg af Thomas Illum Hansen og Stig Toke Gissel, som præsenterer centrale fund fra en nylig gennemført kortlægning af eksisterende forskning omkring virkningen af it.

Derefter leverer repræsentanter fra henholdsvis Kommunernes Landsforening (KL), Styrelsen for It og Læring (STIL) og Danmarks Lærerforening (DLF) korte statements om deres perspektiv på, hvordan det går med it i folkeskolen.

Kritik af den digitale fornuft – i uddannelse

Jesper Balslev er aktuel med bogen Kritik af den digitale fornuft – i uddannelse (2018), hvori han påpeger modsætningen mellem de store forventninger til potentialet ved digitalisering i uddannelsessektoren og den manglende dokumentation, der foreligger for, at dette potentiale er realiseret.

Virker for hvad?

Jeppe Bundsgaard bidrager med et oplæg, han har valgt at give overskriften Virker for hvad?, hvor han forsøger at kaste lys over de forskellige dele af spørgsmålet, om it virker eller ej, og samtidig diskuterer, hvilke virkemåder og virkninger, der er ønskværdige – og hvad det kræver at opnå dem.

Afslutning med plenumdebat

Konferencen slutter af med en plenumdebat med salen og oplægsholderne, hvor Jacob Fuglsang vil være moderator. Her opfordres alle deltagere på konferencen til i løbet af dagen at formulere et spørgsmål til en af oplægsholderne, som kan stilles enten i de fem minutters spørgetid i forlængelse af hvert oplæg eller til plenumdebatten sidst på dagen.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.