KiDM-projektet søger folkeskoler

18. januar 2018

KiDM-projektet, som står for Kvalitet i dansk og matematik, søger folkeskoler til tredje og sidste forsøgsrunde. Projektet vil med en undersøgende tilgang til undervisning skabe et kvalitativt bidrag til elevernes læring i dansk og matematik. Der vil blive trukket lod blandt alle interesserede skoler.

Kvalitet i Dansk og Matematik – forkortet KiDM – er et landsdækkende lodtrækningsforsøg, som Undervisningsministeriet har sat i gang i samarbejde med Skolelederforeningen og Danmarks Lærerforening.

KiDM

Projektet udvikler og afprøver en undersøgende tilgang til undervisning, og har derfor til formål at skabe et kvalitativt bidrag til elevernes læring i dansk og matematik. Den undersøgende tilgang fremmer det dialogiske, skabende og anvendelsesorienterede.

I danskdelen er der bl.a. udviklet læremidler og undervisningsforløb til gode noveller, både nyere og ældre, en grafisk roman, en kortfilm og en populær tv-serie.

I matematikdelen er der udviklet undersøgende, problemløsende og kompetenceorienterede undervisningsforløb inden for tal, geometri og statistik.

Vi søger folkeskoler til sidste forsøgsrunde i undersøgende litteraturundervisning

Nu er vi klar til den tredje og sidste forsøgsrunde i projektet. Vi vælger i denne omgang at åbne for, at alle folkeskoler kan byde ind.

Så hvis du er dansklærer i en kommende 7. eller 8. klasse, så spørg dine kolleger om I skal være med i dette projekt, der handler om en ny tilgang til litteraturundervisning.

Skolen skal helst kunne deltage med mindst to klasser og gerne med så mange klasser som muligt.

Hvis du med din klasse ønsker at komme i betragtning som deltager i dansk i 7.-8. klasse, så skal du udfylde formularen her inden den 30. april 2018.

Forsøget kører fra august 2018 til og med december 2018.

Vi foretager lodtrækning blandt de interesserede skoler, og skolerne får besked om udfaldet senest den 4. maj.

Forsøgsklasser og kontrolklasser

Hvis din skole bliver udtrukket, så bliver din klasse enten forsøgsklasse eller kontrolklasse. Bliver din klasse forsøgsklasse, betyder det, at du skal undervise dine elever undersøgelsesorienteret efter de materialer, vi har udviklet.

Hvis din skole udtrækkes som kontrolklasse, betyder det, at du bare skal undervise, som du plejer, og teste eleverne før og efter forsøgsperioden. Kontrolklasserne er lige så vigtige for forsøget, som forsøgsklasserne.

Hvis din skole udtrækkes som forsøgsskole, så modtager skolen 20.000 kr. gange antallet af deltagende klasser.

Hvis din skole udtrækkes som kontrolskole, så modtager skolen 2.500 kr. gange antallet af deltagende klasser.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.