Kronik i Altinget: Besparelser på CFU harmonerer dårligt med ønsket om mindre skærm i skolen

23. november 2023

Den seneste tid har debatten om skærm i skolen hærget i Danmark. Ifølge Stig Toke Gissel bør vi i højere grad tale om, hvad god undervisning er – samt hvordan vi gennem læremidler understøtter den gode undervisning – uanset format. Det, at læreren kan finde de gode læremidler, kræver, at de danske lærere har noget at vælge imellem og kender til udvalget af relevante læremidler. Her er CFU en uvurderlig ressource.

Læs kronikken på Altinget.dk

Center for Undervisningsmidlers skærmfri udlån er steget med syv procent det seneste år. Nu rammes centret af besparelser, selvom regeringen ønsker mindre skærm i skolen, skriver Stig Toke Gissel. Han tilføjer:

CFU’erne i Danmark er i min optik uvurderlige aktører i den nationale skoleudvikling. De udgør en kæmpe ressource for skolerne og lærerne.- Stig Toke Gissel

I den kommende finanslov lægger regeringen op til at spare næsten 42 millioner kroner på Center for Undervisningsmidler. Det svarer til omkring 20 procent af CFU’s budget, og CFU’erne har allerede meldt ud, at det vil gå ud over indkøbene af nye bøger og andre materialer, som lærere og elever kan låne.

Er det virkelig dér, vi ønsker at spare?

Er det ikke lige netop nu, at vi skal styrke en succesfuld institution som CFU, der leverer et varieret udbud af ressourcer til skolerne, lærerne og eleverne?

Du finder kronikken her

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.