Bjarke Lindsø Andersen

Adjunkt, Ph.d.

Telefon: 72 48 28 21
Email: bjan@pha.dk

Jeg er adjunkt i Professionshøjskolen Absalons forskningsmiljø ’Digitale læringsmiljøer og didaktisk design’.

Den røde tråd i mit arbejde er at undersøge, hvordan teknologier i skole og uddannelse giver anledning til nye praksisser og roller. Særligt har jeg interesseret mig for teknologiens påvirkning på underviserrollen og lærerens autoritet samt de organisatoriske forandringer og hierarkier, teknologier foranlediger.

Mit afsæt er i teknologikritiske og designbaserede tilgange til forskning, og disse to traditioner danner også grundlaget for mit engagement med teknologiforståelse som en ny faglighed.

Jeg har undersøgt og udviklet undervisning med fokus på teknologiforståelse i forskellige professionsuddannelses- og professionssammenhænge (fx læreruddannelse, sygeplejerske og fysioterapeut). Jeg har endvidere undervist i videnskabsteori, CSCL, læring og it, på en række universitetsuddannelser fx Masteruddannelsen i IKT og Læring (MIL) og Kandidatuddannelsen i it-didaktisk design.

I Læremiddel.dk arbejder jeg med at udvikle og forske i og omkring digitale og analoge teknologier i didaktisk sammenhæng, herunder med fokus på teknologiforståelse i et læremiddelperspektiv og teknologiforståelse som fag og faglighed.

Twitter: @bjarkeLA

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.