Lone Nielsen

Lektor, ph.d-stipendiat

Telefon: 30 63 02 38
Email: loni3@ucl.dk

Som lektor ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole underviser jeg både i dansk på grunduddannelsen og i PD-retningen ”Medier og kommunikation” på efter- og videreuddannelsen.

Jeg har hovedsageligt arbejdet med projekter, der placerer sig mellem new literacy-feltet, danskfagets didaktik, teknologiforståelse, it, læring og didaktisk design.

Jeg er optaget af forholdet mellem fagforandringer på det diskursive niveau (fagdebatter, styredokumenter mv.) og forankringen i klasserummets praksis både i forhold til indhold og måder at gøre faget på – og hvordan læremidler bidrager, og hvilken rolle de spiller i det forhold.

Derudover er jeg meget interesseret i udvikling af teknologiforståelse gennem uddannelsessystemet, og ikke mindst teknologiforståelse som en ’lærerprofessionel faglighed’.

Konkret deltager jeg lige nu i projekter med fokus på udvikling af teknologiforståelse som egen faglighed og som et møde med eksisterende filosoferende, kunstneriske og kommunikerende fagligheder i skolen og på læreruddannelsen.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.