Ove Christensen

Lektor, cand.mag.

Foto: Jimmi Michelsen

Telefon: 72 48 10 91
Email: och@pha.dk

Jeg har primært arbejdet med forsknings- og udviklingsopgaver inden for uddannelsesområdet. Især har jeg arbejdet med, hvordan skoler og andre uddannelsesinstitutioner kan udnytte de vidensressourcer, de i forvejen har, eksempelvis gennem et styrket teamsamarbejde som i professionelle læringsfællesskaber (PLF).

Jeg har endvidere arbejdet med udvikling af undervisning og uddannelse gennem inddragelse af digitale medier, og jeg har arbejdet med netværkslæring og online learning – eksempelvis som vi finder det i MOOCs.

Jeg underviser på Professionshøjskolen Absalon i faget KLM – almen dannelse, og arbejder en hel del med begrebet ’dannelse’ i forhold til det digitale felt.

Min helt store interesse er netværk og netværkslæring – med og uden digitale teknologier. Hvordan kan man udnytte de forskellige ressourcer i de kombinationer, som netværk muliggør? Derfor har jeg også en særlig interesse for professionelle læringsfællesskaber og for sociale medier. Jeg arbejder med skoleudvikling – eller udvikling af tilsvarende institutioner – ud fra netværkstanken. PLF er netværk i sin nærhed, mens Professionelle/personelige LæringsNetværk (PLN) er det på distancen. På mellemplanet kan man tale om praksisfællesskaber, hvor man netop også udvikler sig gennem det, at man arbejder forbundet i netværk.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.