Roland Hachmann

Lektor, Ph.d.

Telefon: 72 66 50 25
Email: rhac@ucsyd.dk

Jeg er lektor i it og læring og har en baggrund som lærer i folkeskolen. Jeg har bl.a. arbejdet med projekter, der omfattede multimodale læremidlers potentialer som bro mellem teori og praksis – i forhold til læse- og skriveudfordrede elever i EUD og mediepatruljer som organisatorisk drivkraft for udvikling af en digital læremiddelkultur.

Derudover har jeg deltaget i en række udviklingsprojekter med fokus på digitalisering, e-læring og udvikling af it-didaktiske designs.

I mit igangværende ph.d.-projekt undersøger jeg lærerstuderendes videnstransformationer mellem professionsuddannelses- og professionspraksis.

Jeg er optaget af, hvorledes didaktisk design, med og uden it, kan understøtte disse transformationer, og hvilke udfordringer de studerende møder, når de krydser grænsen mellem teori og praksis.

Derudover er jeg optaget af begreber som netværkslæring, Computational Thinking og teknologiforståelse i relation til at begribe teknologiernes potentialer og barrierer samt udvikle teknologisk dømmekraft. Teknologier, herunder læremidler, har en formaterende kraft i forhold til måder, vi underviser, lærer og erfarer på. Sammenhængen mellem didaktik, fag og teknologier er derfor et område, der kontinuerligt kræver opmærksomhed og professionel stillingtagen.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.