Nyhed 2010: Læremiddel.dk med i internationalt forskningsprojekt

Norges regering vil kortlægge international forskning i læremidler. Læremiddel.dk er ansvarlig for Danmarks bidrag. 

Med et ønske om at undersøge, hvad vi ved om læremidler, og hvad vi gerne vil vide fremover om emnet, deltager Nationalt videncenter for læremidler i internationalt forskningsprojekt, der skal resultere i en “kundskabsstatus” på nordisk læremiddelforskning 2000-2010.

Opdraget går ud på at gennemgå og systematisere nyere norsk og international forskning og anden dokumentation om trykte og digitale læremidler. Fokus er på tre temaer.

  • Indhold, form og brug af læremidler
  • Implementering af grundlæggende færdigheder i læremidler
  • Læremidler som virker mod frafald.

Nordens stærkest forskningsmiljøer

Projektet er initieret af den norske regering, og ledes af Høgskolen i Vestfold, Norge, der huser et af de stærkeste forskningsmiljøer inden for området i Norge. Høgskolen i Vestfold har samlet de fire forskningsmiljøer i Norden, der i samarbejde kan løfte opgaven. Udover Læremiddel.dk i Danmark er det Åbo Akademi fra Finland samt Didaktik Design ved Stockholms Universitet, Sverige.

Læremiddel.dks bidrag til projektet ledes af videncenterleder Thomas Illum Hansen, der sammen med chefkonsulent Jens Jørgen Hansen og en række kernemedarbejdere i Læremiddel.dk ser frem til at kortlægge og vurdere de vigtigste danske, tyske og engelske forskningsresultater inden for nyere læremiddelforskning.

– Projektet giver en præcis viden om status for forskningen inden for læremidler. Med den viden kan vi sikre, at vi i vores fremadrettede arbejde går nye veje, men også at vi bruger den viden, der allerede er tilgængelig, siger Thomas Illum Hansen, der ser frem til at påbegynde det danske bidrag i januar 2011.

Projektet afsluttes med en samlet publikation i oktober 2011.

For yderligere oplysninger

Kontakt Thomas Illum Hansen thih@ucl.dk

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.