Video som et personligt læringsredskab i NaturTeknik
Hvilke pædagogiske muligheder giver video i en undervisnings- læringssituation?
Sigtet med projektet er at:
- Udbrede kendskabet til de pædagogiske muligheder, som video giver i en undervisnings- læringssituation producere videoer, der kan virke som inspiration og igangsætning for undervisere, studerende og skoleelever
- give undervisere, studerende og skoleelever færdigheder og rutine i at bruge video som et personligt læringsredskab.
Om projektet
I projektet har vi valgt at producere video med low tech udstyr, således at videoerne er autentiske i forhold til målgruppen. Det har været vigtigt at lave video med udstyr, der umiddelbart er til rådighed i skoler og på uddannelsesinstitutioner.
Vi har lagt stor vægt på at inddrage undervisere, studerende og skoleelever, således at de rent faktisk fik lært at bruge video som et redskab i en læringssituation, og fik øjnene op for potentialet i video som et nyt kulturredskab.
Projektet har været meget procesorienteret. I praksis har vi brugt megen tid på at give studerende og skolelever færdigheder i at bruge video som læringsredskab både teknisk og i forhold til at kunne se potentialet og mulighederne i video.
Projektet er medfinansieret af Tips & Lotto.
Projektet endte med fire små videoer
Naturteknik – Video som personligt læringsværktøj
Lærerstuderende bruger video som personligt læringsværktøj på deres feltarbejdstur til Tønballe Naturcenter. Se videoen her.
Naturteknik – Vandhullet en vejledning til studerende
En vejledning i hvordan man tager prøver og undersøger et vandhul og efterfølgende bearbejder dem i laboratoriet. Se videoen her.
Naturteknik – Legobiler i 6B
En eksperimenterende tilgang til naturteknik. Hvordan bygger jeg min lego bil, så den kører længst muligt? Og et interview om videos mulighed som personligt læringsværktøj i folkeskolen. Se videoen her.
Video i undervisningen
Hvad skal der til, og hvilke trin skal man igennem, når man bruger video som personligt læringsværktøj? Se videoen her