Webinar: IT-integration i et skoleudviklingsperspektiv

27. januar 2022

Se eller gense webinaret ‘Imens vi venter på Bett 2022’ med inspiration, idéer, vidensdeling og paneldebat med deltagelse af Thomas Kjærgaard fra Læremiddel.dk. Webinaret er gratis tilgængeligt og er en mini-udgave af Bett-konferencen 2022, der løber af stablen i London i marts.

I dette webinar får du inspiration, idéer, gode debatter og en masse videndeling på tværs af landet med dig videre. Fokus er rettet mod det faktum, at de danske skoler er blandt de mest digitaliserede i verden. Spørgsmålet er imidlertid, om vi udnytter teknologiens potentialer godt nok? I tre oplæg bliver teknologiens potentialer belyst fra forskellige perspektiver med udgangspunkt i undervisningen. Derudover slutter webinaret af med en spændende paneldebat, hvor Thomas Kjærgaard fra Læremiddel.dk, er repræsenteret.

“Potentialer eller har medaljen også en bagside?” er overskriften på paneldebatten. Her er går debatten på, hvordan vi skaber den bedste skole, og hvordan vi sikrer, at børn og unge får de rette faglige og dannelsesmæssige kundskaber, så de går fra at være passive, ukritiske konsumenter til at være kritiske og kreative producenter.

Thomas Kjærgaard forsker i anvendelse af digitale teknologier i spændingsfeltet mellem undervisning og læring, og således var hans rolle i paneldebatten at bidrage med et forskningsblik på udviklingen af it-didaktik i skolerne. Thomas fortæller:

Min rolle var at bidrage med et forskningsblik på de seneste års udvikling af it-didaktik i skolerne. Min væsentligste pointe var, at eleverne, der både i og udenfor skolen lærer med og i digitale netværk, kan udvikle en stærk læringsstrategi med it. En læringsstrategi, der udvikler både teknologisk handleevne og computationel tænkning. Vi talte også om, hvad der skal til for, at der skabes gode betingelser for en bredere implementering af digitale teknologier med læringspotentialer i skolen. Her var mit perspektiv, at vi skal minde hinanden om, hvad vi allerede gør med digitale teknologier, som muliggør andre læreprocesser, altså anerkende de teknologier, der har overlevet teknologiernes ’hvedebrødsdagene’ og derved springe over de teknologier, der havner i ’the Chasm’ (innovationskløften). Derved kan vi vælge, hvilke teknologier, der er værdifulde for eleverne, lærerne og skolen og springe over vildskud.- Thomas Kjærgaard

Se eller gense det inspirerende webinar ‘Imens vi venter på Bett 2022’, sammensat af Edtech Denmark, Danmarks it- og medievejlederforening, Atea Danmark, Verdens bedste danske skole, Læremiddel.dk/UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole/Bett.dk og Apple.

Webinaret er gratis og er en mini-udgave af Bett-konferencen, der er udskudt og flyttet til marts måned 2022.

Paneldebatten starter 2 timer inde i webinaret.

__

Link til webinar

Gå til webinar her

Optagelsesadgangskode: Tf8Y3w95

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.