Læremiddel.dk er med i Kulturministerens nye Bogpanel

10. december 2018

Kulturministeren har udpeget Læremiddel.dk’s Stine Reinholdt Hansen som medlem af det nye Bogpanel, som skal have øget fokus på børn, læsevaner og digitalisering.

Der sælges fortsat rigtig mange bøger, selvom internettet og smartphones har givet os alverdens indhold lige ved hånden. Det er derfor fortsat nødvendigt at følge litteraturen og bogmarkedet tæt, mener Mette Bock, som har nedsat et nyt Bogpanel, der skal følge bogens vilkår de næste 4 år.

”Selvom bogen og litteraturen umiddelbart har det godt, og der udgives bøger som aldrig før, så er der stadig god grund til at følge bogens udvikling nøje – ikke mindst når det gælder børn, læsevaner og digitalisering. Jeg har derfor nedsat et nyt Bogpanel og er glad for at kunne sætte et stærkt hold med Anne-Marie Mai som formand. Jeg sender samtidig en stor tak til det afgående Bog- og Litteraturpanel. Det er takket være deres store arbejde, at der nu er et solidt fundament at bygge videre på de næste fire år”, udtaler Mette Bock.

Blandt rådets 6 medlemmer er Stine Reinholdt Hansen, som i sin ph.d. – Når børn vælger litteratur – i 2010 gennemførte en stor undersøgelse af børns læsevaner. Denne undersøgelse blev i 2017 fulgt op af den hidtil største undersøgelse af børn og unges medie og læsevaner i Danmark, som Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck Rasmussen gennemførte i Læremiddel.dk. Undersøgelsen var en del af projektet ”Greb til læselyst”, som havde til formål at udvikle og styrke formidling af læsestof til børn og unge samt styrke samarbejde mellem skoler og biblioteker.

Stine Reinholdt Hansen underviser på UCL Campus Jelling og forsker desuden i børns læse- og medievaner   i Afdelingen for Anvendt Forskning i Pædagogik og Samfund og i Læremiddel.dk

”Jeg ser frem til arbejdet i Bogpanelet, og det glæder mig at Kulturministeren sætter særligt fokus på børns læse- og medievaner”, siger Stine Reinholdt Hansen.

Det nye bogpanel er nedsat for perioden 2019-2022 og består af:

  • Anne-Marie Mai, professor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet (formand)
  • Lars Handesten, lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet
  • Nina Christensen, professor ved Center for Børns Litteratur og Medier, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet
  • Rasmus Grøn, lektor ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet og tidligere medlem af Bog- og Litteraturpanelet
  • Rasmus Helles, lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet
  • Stine Reinholdt Hansen, ph.d. og forskningsmedarbejder ved Læremiddel.dk og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.
Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.