Stine Reinholdt Hansen

Forskningsmedarbejder, ph.d.

Foto: Jimmi Michelsen

Telefon: 40 42 63 87
Email: srha1@ucl.dk

Jeg er ph.d. i børnelitteratur og børns læsevaner og har bl.a. haft ansvar for de seneste to læsevaneundersøgelser, der er lavet i Danmark af børns læsning og mediebrug i fritiden.

Jeg er særligt optaget af at undersøge børns aktuelle læse- og medievaner samt formidling af læsetiltag i skole og bibliotekssammenhænge. I mit ph.d. projekt undersøger jeg fx appelstrukturer i populære børnebogsserier ud fra kognitiv og semiotisk litteraturteori med henblik på at forstå, hvad det er ved bestemte tekster, der appellerer til børn.

Ad flere omgange har jeg desuden været tilknyttet som ekstern forsker i forbindelse med udvikling af formidlingstiltag på biblioteker rettet mod børn. Senest i projektet Greb til læselyst, hvor Læremiddel.dk’s nationale undersøgelse af børns læse- og medievaner har dannet grundlag for tiltag, der skal styrke og udvikle samarbejdet mellem biblioteker og skoler.

Derudover arbejder jeg med formidling og udvikling af læremidler til danskfaget med særligt fokus på en undersøgelsesorienteret litteraturdidaktik. I projektet KiDM, hvor vi arbejder undersøgelsesorienteret, har jeg bl.a. medvirket til udvikling af materiale til danskfaget ved at inddrage en grafisk roman.

Billedbøger, billedromaner, tegneserier og grafiske romaner er nemlig et andet stort interesseområde, jeg har. Af samme grund er jeg medlem af NNCORE, Nordic Network for Comics research, der arbejder med tegneserieforskning på tværs af de nordiske lande.

Jeg er også interesseret i, hvordan man udvikler læremidler til grundskolen, der tager højde for og inddrager digitale medier. Hvordan kan vi fx kvalificere børns brug af digitale medier i en undervisningssammenhæng?

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.