Lene Illum Skov

Lektor, Ph.d.-studerende

Foto: Jimmi Michelsen

Telefon: 72 66 50 49
Email: lisk@ucsyd.dk

Jeg er lektor i dansk og ansat i Forskning og Udvikling i UC SYD, hvor jeg arbejder med literacy i forskellige kontekster.

I børnehaven har jeg fx været optaget af, hvordan pædagoger og lærere ved hjælp af ipads kan skabe et digitalt bæremedie, der kan dokumentere og fastholde børnenes literacyrygsæk, således at den kan bringes med fra børnehaven og ind i skolen og skabe grobund for et videre arbejde med børnenes skriftsprogsudvikling i en ny kontekst.

I grundskolen og på EUD har jeg arbejdet med læse- og skrivedidaktik, både i forhold til analoge og digitale læremidler, og jeg har haft fokus på, hvordan den sproglige dimension kan blive en del af alle fag.

Lige nu er jeg særligt optaget af mundtlighed med fokus på lytning som et literacyperspektiv, og som et vigtigt element i udviklingen af elevernes sproglige kompetencer. Her er jeg optaget af at få udviklet en egentlig mundtlighedsdidaktik, hvor også lytning som danskfagligt genstandsfelt spiller en væsentlig rolle i udviklingen af elevernes læring og faglige udvikling.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.