Stine Reinholdt Hansen nomineret til Klods Hans Prisen 2019 for sin store indsats på læseområdet

16. april 2019

Nomineringen af Stine Reinholdt Hansen sker i høj grad på baggrund af de to store læsevaneundersøgelser, som hun står bag. Med den seneste undersøgelse i 2017, ”En generation af stærke læsere – greb til læselyst” ville Tænketanken Fremtidens Biblioteker i samarbejde med Københavns Biblioteker, Læremiddel.dk og National Videncenter for Læsning sætte fokus på børns læselyst.

Og det må siges at være sket, da der efterfølgende har været stor debat og opmærksomhed på området både fra skoler, biblioteker og forældre – med en deraf følgende politisk bevågenhed. Senest har Kulturministeren nemlig bevilliget 5,6 millioner kroner til at støtte en læseindsats for børn i samarbejde med Undervisningsministeriet. Indsatsen har fokus på læselysten og fritidslæsningen.

Nomineringen glæder virkelig Stine Reinholdt Hansen:

”Jeg er meget stolt af at blive nomineret til sådan en pris. Det er dejligt, når ens arbejde bliver værdsat på den måde, og det glæder mig også, at vores læsevaneundersøgelse har været med til at sætte fokus på området, for det er der stort behov for. Fx har indkøb og formidling af børnelitteratur været vanskeligt at prioritere på skolerne i årevis. Det styrker jo ikke ligefrem læseglæden hos børn. Jeg håber, at nomineringen bidrager til at sætte endnu mere fokus på børns læsevaner og vigtigheden af god litteraturformidling til børn.”

Selskabet for Børnelitteratur står bag nomineringen

Det er Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, som står bag nomineringen til Klods hans Prisen. IBBY uddeler hvert år prisen til en person, en institution eller en gruppe, der har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen.

Motivationen for nomineringen af Stine Reinholdt Hansen lyder således:

Stine Reinholdt Hansen: En af hovedkræfterne bag Læsevaneundersøgelsen Børns læsning 2017, som var en del af projektet ”Greb til læselyst”. Projektet var et samarbejde mellem Tænketanken Fremtidens Biblioteker, Københavns Biblioteker, Læremiddel.dk og National Videncenter for Læsning. Stine Reinholdt Hansen stod for en lignende undersøgelse i 2010 med fokus på børns læsevaner. Dette arbejde har gjort det muligt at se på udviklingen på området og sat de 7-13-åriges læsevaner på dagsorden, ikke bare i skole- og biblioteksverden, men også blandt politikere, på avisredaktioner og blandt almindelige mennesker, som dermed har fået et kvalificeret grundlag at diskutere ud fra.

Stine Reinholdt Hansen er nomineret sammen med Anne-Marie Donslund og Nadia Mansour og prisoverrækkelsen finder sted i efteråret.

Læs mere om nomineringen her

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.