Debat om læremidler: Analoge, digitale eller midt imellem?

20. november 2023

Hvilke læremidler giver den gode undervisning? Digitale, analoge eller midt imellem?

Leder af Læremiddel.dk, Stig Toke Gissel, har deltaget i en paneldebat på Digitaliseringsdage 2023, om hvilke læremidler der skal resultere i den gode undervisning.

Læs om debatten her

 

Indhold frem for format

I debatten kommer panelet blandt andet ind på valget mellem digitale og analoge læremidler og om mediets betydning for lærerens muligheder for tilpasning og redidaktisering af læremidlet. Panelet diskuterer også forskellige behov for lærervejledningers kompleksitetsniveauer, samt hvordan magten ikke blot kan ligge hos læremiddelproducenten, men også kan gives tilbage til læreren.

Især varierede deltagere i panelet var ifølge Stig et godt udgangspunkt for konstruktiv debat:

Jeg synes, at det var gavnligt, at vi i panelet var både lærer, CFU-konsulent, forlagsbranchen og forskningen repræsenteret. Vi var faktisk overraskende enige, hvilket måske siger noget om, at vi virkelig kunne rykke noget, hvis vi samarbejder mere om de konkrete løsninger. I Læremiddel.dk forsøger vi at samarbejde så meget vi overhovedet kan med både lærere, læremiddelproducenter og CFU, og det har altid været frugtbart og givende.- Stig Toke Gissel

Ifølge Stig kan debatten nemt komme til at dreje ad andre spor, men i dette panel forblev fokus på læremidlet og undervisningen:

Det var rart for mig at opleve, at vi ikke kom ud i en unuanceret debat for og imod skærm, som ellers har præget den offentlige samtale. Alle deltagere var faktisk enige om, at det er mere konstruktivt at drøfte, hvad der er god undervisning, og hvordan læremidler kan understøtte den gode undervisning. Så er det mindre vigtigt om undervisningen er analogt eller digitalt funderet.- Stig Toke Gissel

Se eller gense debatten her

Opret dig på mediebiblioteket og find Stigs debat “Digitale og analoge læremidler – Findes den gode undervisning et sted i midten?” nederst til venstre.

Om Digitaliseringsdage

Digitaliseringsdage er Børne- og Undervisningsministeriets årlige virtuelle konference, der afholdes den 8. og 9. november 2023. Konferencen sætter fokus på, hvordan it, data og digitalisering kan bidrage til at forbedre børn, unge og voksnes læring og trivsel.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.