Digitalelæreplaner.dk: Danmarks læreplansportal

30. marts 2020

På Digitalelæreplaner.dk kan du tilgå læreplaner for alle folkeskolens fag. Hjemmesiden samler og præsenterer danske læreplaner og skolelovgivning i et historisk perspektiv. Digitalelæreplaner.dk indeholder skolelovgivning siden 1899, samt læreplaner for både ordinære fag, valgfag, timeløse fag og almene vejledninger siden 1960. Der er mulighed for at fremsøge, læse og sammenligne på tværs af fag, love og årstal.

På Digitalelæreplaner.dk kan du tilgå læreplaner for alle folkeskolens fag. Klikker du på et fag, kan du se læreplanerne op gennem historien. Du kan se, hvornår læreplanen er blevet udgivet, hvilken skolelov den hører under og hvilken minister der var ansvarlig på daværende tidspunkt.

Hvis du studser over et bestemt begreb, kan du søge efter ordet på tværs af læreplanerne.

Hjemmesiden er desuden bygget op omkring elementerne ”fag” og ”lov”. Det er både muligt at tilgå disse enkeltvis, eller benytte den komparative søgefunktion i sitets database.

Alle læreplaner inden for kategorien ”fag” er søgbare, hvilket betyder, at det er muligt at fremsøge bestemte formuleringer eller begreber i læreplanerne. Du kan også udvide søgningen gennem den komparative funktion, her får du mulighed for at sammenligne læreplaner på tværs af andre læreplaner, love, årstal og ministre.

Opdeling i kategorier

Kategorien ”fag” dækker over ordinære fag, valgfag, timeløse fag og almene vejledninger. Der bruges de nyeste fagbetegnelser, håndværk og design dækker således også over faget sløjd. Når et fag er valgt, præsenteres du for de tilgængelige læreplaner, hvilke skolelove der dækker faget samt de pågældende ministre. Når en konkret læreplan er valgt, er der en kort introduktionstekst hvor læreplanens formål præsenteres, ligesom du kan se det konkrete udgivelsesår og under hvilken lov og minister.

Kategorien ”lov” indeholder skolelovgivning samt større betænkninger der vurderes til at have særlig relevans for skolens udvikling. Hver lovtekst, eller betænkning, har en kort introduktion med nedslag på centrale pointer samt mulighed for at downloade hele teksten. Der er ligeledes en oversigt over alle læreplaner tilknyttet det pågældende år, med mulighed for at se dem alle, eller sortere afhængigt af fagtype.

Danmarks læreplansportal

Med i alt 335 læreplaner er dette Danmarks læreplansportal.

Du kan blive endnu klogere på dansk uddannelses-historie, undersøge dine fagspecifikke interesser, opnå en bredere og dybere forståelse for skolens fag, følge udviklingen og se sammenhænge mellem skolelovgivning og fagkonstruktioner.

 

Præsentation af Digitalelæreplaner.dk

Gå til Digitalelæreplaner.dk >>

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.