(6)

Multimodalitet på skemaet

Når vi som undervisere forbereder undervisning, forholder vi os blandt andet til forskellige styredokumenter for at opsætte læringsmål. I den sammenhæng kan vi flere steder møde begrebet multimodalitet, men hvad dækker det begreb over (kort fortalt), og hvordan kan vi konkret arbejde med multimodale tekster i en undervisningspraksis?

Teknologi og modaliteter – til besvær og begejstring

Det at bruge og benytte digitale teknologier er efterhånden blevet en naturlig del af vores hverdag, men i skole- og undervisningssammenhænge er vi fortsat udfordrede på at finde god og faglig relevant brug.

Multimodalitet i samfundsfag

Samfundsfaget handler om at kunne forholde sig til samfundsmæssige problemstillinger, og det handler om at kunne kommunikere med andre om sin forståelse. Traditionelt fokuserer undervisningen i samfundsfag på at tilegne sig og kunne anvende faglige begreber, og det er der god grund til, da det er en forudsætning for at kunne deltage i samfundsdebatten og få sin stemme hørt.

Multimodale tekster i erhvervsuddannelserne

Multimodale tekster møder vi overalt, eleverne ser dem i skolen i de fleste af deres fag, vi læser dem i vores hverdag, og også på erhvervsuddannelserne møder eleverne en række multimodale tekster.

Multimodale samfundsfaglige kompetencer – har det en plads i samfundsfag?

Politisk kommunikation er ofte multimodal. Valgplakater og valgvideoer er et oplagt eksempel, eller når Inger Støjbjerg poster et billede med en kage for at fejre stramninger i udlændingeområdet, så spiller ord og billede og lyd (i videoer) sammen.

Computationel tankegang i matematik – nye modaliteter og nye repræsentationer

På dørtærskelen til den mulige implementering af teknologiforståelse – enten som selvstændigt fag eller ind i fagene bliver der åbnet op for nye måder at tænke fag og faglighed på. I den forbindelse vil også nye modaliteter blive tilføjet til de allerede eksisterende.


Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.