Debatindlæg i Skolemonitor: Digitale læremidlers rullende fortov fører os til discountskolen

Her kan du læse Stig Toke Gissel og Thomas Illum Hansens debatindlæg i Skolemonitor under titlen “Digitale læremidlers rullende fortov fører os til discountskolen”. Her skriver de om de digitale fagportalers rolle i undervisningen, lærerens valg af læremidler og brugen af enkeltstående ressourcer i skolen. Du kan downloade debatindlægget som PDF.

Debatindlægget er blevet bragt den 29. august 2022 på Skolemonitor.dk. Det oprindelige debatindlæg kan du finde her.

Hent debatindlægget som pdf

Debatindlægget er skrevet af Thomas Illum Hansen, forskninsgchef ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, og Stig Toke Gissel, docent og leder af Læremiddel.dk. I indlægget kan du læse om de digitale fagportalers rolle i undervisningen, lærerens valg af læremidler og brugen af enkeltstående ressourcer i skolen.

Stig Toke Gissel fortæller:

I det her debatindlæg sætter vi fokus på nogle bekymrende tendenser, vi ser på læremiddelmarkedet. Nærmere bestemt kigger vi på de digitale fagportaler og brugen af enkeltstående digitale ressourcer – typisk ting læreren finder på nettet. Vi synes, at det er en vigtig debat. Hvordan vil vi egentlig vil have at læremiddellandskabet skal se ud i Danmark?- Stig Toke Gissel

Hent debatindlægget som pdf

Baggrund

I Læremiddel.dk arbejder vi aktuelt på at udvikle et format for lærervejledning til forløb på digitale fagportaler, som indeholder det lærerne er interesserede i, og i formater, som passer til lærernes situation. Vi ønsker, at lærerne, hvis de vil, kan indgå i en faglig dialog med læremiddelforfatterne gennem vejledningen. Læs mere om projektet her.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.