Ny arbejdsgruppe skal rådgive om læringsplatformene

5. december 2017

Merete Riisager har nedsat en ny rådgivningsgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan reduktionen af bindende fælles mål kan udmøntes på de digitale læringsplatforme, som skolerne skal bruge.

Thomas Illum Hansen og Karsten Gynther fra Læremiddel.dk repræsenterer forskningen i rådgivningsgruppen, som yderligere består af lærere, repræsentanter fra kommuner og medarbejdere fra Undervisningsministeriet.

Større frihed til skolerne

Der skal være større frihed for den enkelte skole og kommune til at vælge, hvordan man når i mål med, hvad eleverne skal kunne. Det betyder, at indretningen af de digitale læringsplatforme skal revideres, da flere af dem er meget direkte knyttet til forenklede Fælles Mål.

I kommisoriet hedder det blandt andet, at arbejdsgruppen skal se på, hvordan Fælles Mål på læringsplatformene kan være en reel understøttelse af lærernes arbejde med den gode undervisning, og videre hvad skal der til for, at læringsplatformene i højere grad kan blive et relevant og brugbart pædagogisk og didaktisk redskab for lærerne.

Arbejdsgruppen består af:

  • Gitte Grabov, lærer, Baltorpskolen, Ballerup
  • Juliane Ø. Vendelboe, lærer, Blågård Skole, København
  • Claus Svold, direktør for Børn & Unge, Vejle Kommune
  • Kristina Østergaard Kristoffersen, læringschef i Aalborg Kommune
  • Thomas Illum Hansen, forskningschef, UCL
  • Karsten Gynther, leder af forskningsmiljøet “Digitale læringsmiljøer og Didaktisk design”, Professionshøjskolen Absalon
  • Relevante medarbejdere fra Undervisningsministeriet
Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.