Ny hjemmeside om teknologiforsøget i folkeskolen er netop lanceret

26. marts 2019

I forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning er en ny hjemmeside netop gået i luften. Her kan forsøgsskoler og andre interesserede i fagligheden klogere på forsøget.

Hjemmesiden giver adgang til en bred vifte af informationer om forsøget, herunder oplæg fra forsøgets faglige arrangementer og indblik i de prototyper (forløb), som forsøgsskolerne arbejder med.

Hjemmesiden har adressen: www.tekforsøget.dk

tekforsøget.dk

 

Tre-årigt forsøg med teknologiforståelse

Det tre-årige teknologiforsøg i folkeskolerne skal bane vejen for en ny faglighed, som skal ruste eleverne til at deltage som aktive, kritiske og demokratiske borgere i et digitaliseret samfund, hvor teknologi spiller en stadigt større rolle.

46 skoler deltager i forsøget med teknologiforståelse som enten et selvstændigt fag eller som en faglighed integreret i udvalgte eksisterende fag: dansk, matematik, billedkunst, natur/teknologi, håndværk og design, samfundsfag og fysik/kemi.

Den nye faglighed bygger på disse fire kompetenceområder:

  • digital myndiggørelse, herunder kritisk undersøgelse og forståelse af digitale artefakter som apps
  • digital design med vægt på at tilrettelægge og gennemføre designprocesser
  • computationel tankegang, hvor eleverne skal analysere, modellere og strukturere data og dataprocesser
  • teknologisk handleevne, der bl.a. handler om at mestre computersystemer, digitale værktøjer og at kunne programmere.

Efterteknologiforsøgets tre-årige periode, skal forsøget evalueres, hvorefter der på denne baggrund tages politisk stilling til, hvordan teknologiforståelse kan gøres til en obligatorisk del af folkeskolen.

Forsøget er igangsat af Undervisningsministeriet som resultat af ‘Aftale om initiativer for Danmarks digitale vækst’ mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk folkeparti og Radikale Venstre.

 

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.