Kulturens laboratorium

Projektperiode: 2019
Status: Afsluttet

Omdrejningspunktet for dette projekt er at udvikle et stillads for studerende, kunstnere og kulturformidlere, når de skal planlægge undervisningsforløb til skoleelever under besøg på kulturinstitutioner.

Projektdeltagere: Stig Toke Gissel, Peter Brodersen og Trine Ellegaard

Derudover deltager studerende fra læreruddannelsen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og følgende undervisere: Lotte Holk Hansen, Knud Erik Christensen, Gitte Hjarnø Petersen og Astrid Marie Møller Danielsen.

Projektbeskrivelse

Formålet er at udvikle et stillads, der kan støtte studerende, kunstnere og kulturformidlere i deres planlægning af undervisningsforløb, hvor faglighed skal bindes sammen med æstetiske læreprocesser. I projektet inddrages studerende, der skal udvikle eksempler på undervisningsforløb.

Undervejs vil de studerende modtage vejledning i deres valg og strukturering af undervisningsforløb, og hvordan de opnår en hensigtsmæssig grafisk opsætning.

Som afslutning på projektet skal undervisningsforløbene publiceres på https://www.kulturregionfyn.dk/kulturens-laboratorium.

Projektets faser

  1. Projektet skal udvikle et stillads, der kan hjælpe med at opbygge struktur og koble faglighed sammen med æstetiske læreprocesser.
  2. Med udgangspunkt i det udviklede stillads, skal studerende udarbejde undervisningsforløb med henblik på kulturformidling. De vil modtage vejledning i både strukturering og valg af forløb samt i grafisk opsætning, så forløbene bliver egnede til formidling og publicering.
  3. Forløbene sættes til sidst grafisk op med hensigtsmæssig brug af layout og multimodale virkemidler, og der laves tekst til hjemmesiden, hvor forløbene skal formidles.

Baggrund for projektet

Baggrunden for projektet er, at læremiddel.dk skal medvirke til at udvikle og formidle viden om læremidlers mulighed for at understøtte kulturformidling for Kulturregion Fyn.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.