Den samlede rapport om børns læsevaner udkommer i dag

28. februar 2018

I dag afsluttes projektet Greb til læselyst med en stor konference i DGI-byen, hvor bl.a. undervisningsminister Merete Riisager deltager. I den anledning offentliggøres en samlet rapport for både den kvantitative og den kvalitative undersøgelse af børns læsevaner.

Læs rapporten: “Børns læsevaner 2017: Overblik og indblik”

Aktuel rapport om børns læsning
Resultater fra begge undersøgelser kan nu læses i denne samlede rapport, hvor udvalgte konklusioner fra den kvantitative undersøgelse suppleres med rapporten om kvalitative interviews af 6. klasseelever.

Baggrund
I begyndelsen af 2017 foretog læremiddel.dk den hidtil største undersøgelse af børns læsevaner i fritiden ved hjælp af et elektronisk spørgeskema. Mere end 8000 børn deltog i undersøgelsen. I efteråret 2017 fulgte Stine Reinholdt Hansen fra Læremiddel.dk og Henriette Lund fra Videncenter for læsning op på undersøgelsen med interviews af 6. klasses elever på 4 skoler rundt om i landet. Hensigten var at få uddybet nogle væsentlige resultater fra den kvantitative undersøgelse, og valget faldt på 6. klasser fordi, læselysten netop falder mellem 5. og 6. klasse.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.