Studietur til UCL Institute of Education

Udgivet: Januar 2019

Til dette års Center for Undervisningsmidler i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles Bett konference (bettdk.i.ucl.dk) kunne man opleve et utal af forskellige af aktiviteter bl.a. netværksaften, besøge Bett Show og ikke mindst komme med på studieture til skoler og andre institutioner i og omkring London.

Af Torben Møller, Peder Møgelvang og Jesper Vedel Bertelsen, Digitalisering og Læring ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Tirsdag den 22. januar 2019 gik den studietur, som vi havde arrangeret, til UCL Institute of Education, hvor konsulenterne Natasa Perovic, Clive Young og Steve Rowett tog imod os.

Tyve forventningsfulde deltagere fra forskellige danske professionshøjskoler og fagforbund skulle deltage i en skræddersyet workshop fra kl. 14.00-17.30, hvor de ville blive introduceret til UCL Institute of Educations organisering  af udviklings- og kompetence-teams (Digital Educations Advisory), en workshop i ABC-modellen og, ikke mindst, en guidet tur rundt på University College London.

Praktisk workshop

I denne praktiske workshop med ABC-modellen var der fokus på at udvikle ens undervisning i retning af et online eller blended learning format. Deltagerne fik mulighed for at lave et visuelt storyboard, som tydeliggør typerne af læringsaktiviteter og rækkefølgen af dem, så de understøtter læringsmålene for ens undervisningsmodul eller fag. Samtidig bliver det tydeligt, hvilke aktiviteter i ens undervisning, der planlægges som online eller offline samt med og uden brug af digitale teknologier.

Aktivitet og begejstring

Der var stor aktivitet og begejstring under workshoppen, hvor der blev planlagt undervisning, diskuteret og reflekteret. Her udtaler sekretariatsleder Steen Wrist, som står i spidsen for 3Fs interne kurser for tillids-/og arbejdsmiljørepræsentanter, sig om Bett og ABC-workshoppen:

“For os i 3F var det vores første gang på Bett. Vi havde en klar forventning om at møde masser af nyt spændende hardware og software, som kan opgradere læringen på vores kurser. De forventninger fik vi til fulde indfriet både med selve messen og eksempelvis også med et besøg i en 4. klasse, der fik undervisning om nordlys med VR-briller.

Men faktisk var det et besøg hos UCL Institute of Education (University College London), som gav et af turens største indtryk. Her fik vi præsenteret helt simple værktøjer til at komme godt i gang med ABC Learning. Værktøjer, som gav et visuelt fælles overblik over de didaktiske overvejelser, vi bør gøre os, inden vi bare ruller en digitalisering blindt ud. For os bliver det ikke et enten eller mellem digital og analog. Det bliver et både og, og præcis her kan ABC-modellen hjælpe os på rette kurs.”

Skulle du have lyst til at læse mere om ABC Learning Design, så finder du i linket neden for to korte videoer, der præsenterer ABC Learning Design samt de seks læringstyper, som inddrages i modellen.

Se videoer og mere om ABC Learning Design

Bett 2019

Deltagerne på studieturen.

Se mere om Center for Undervisningsmidler i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole årlige vidensrejser til Bett Show her.