Rune Hansen

Lektor, ph.d.

Foto: Jimmi Michelsen

Telefon: 7266 5230
Email: ruha@ucsyd.dk

Jeg er matematikdidaktiker ved UCSYD og har gennem flere år arbejdet med og forsket i læremidler. Jeg er optaget af opgavens rolle i matematikundervisningen og de produktioner, som elever skaber på baggrund af opgaverne. Det er et stort interesseområde for mig at udvikle et didaktisk sprog om opgaver i matematikundervisningen. Gennem mit ph.d.-projekt har jeg bl.a. undersøgt, hvordan forskellige typer af læringsmål har indflydelse på opgavediskursen i en kompetenceorienteret matematikundervisning.

Jeg er desuden optaget af at undersøge og forstå fænomenet matematisk kompetence i en grundskolekontekst. De matematiske kompetencer rummer en tilgang, der kan støtte matematiklæreren i at planlægge og tilrettelægge en undervisning, der på den ene side rummer noget komplekst (formålet for faget) og på den anden side rummer noget konkret (specifikke begreber og færdigheder). Men der er også nogle udfordringer forbundet med en kompetenceorienteret matematikundervisning. I forbindelse med mit projekt problematiseres den aktuelle evaluerede læreplan i matematik (nationale test), i hvilken de matematiske kompetencer ikke indgår for eleverne fra 1.-6. klasse. Det kunne være interessant at eksperimentere med og forske i evalueringsformer for elever, der kan afdække elevernes matematiske kompetence på bestemte årgange.

I Læremiddel.dk arbejder jeg med en bred vifte af projekter, samarbejdspartnere og metoder. Jeg er optaget af at repræsentere det matematikdidaktiske perspektiv i en række projekter, da Læremiddel.dk rummer store muligheder for at arbejde med sammenlignende fagdidaktik.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Læremiddel-interesseret?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.