Emneord
 • Læsning
 • Medier
 • Fælles mål
 • Digital
 • Dansk
 • Matematik
 • Undersøgelsesorienteret
 • It
 • Læringsplatforme
 • Didaktik
 • Projektarbejde
 • Historie
 • Læremidler
År
 • 2018
 • 2017
Nulstil

Der bor to piger i en dejlig have

12. april 2018

Sådan indleder Cecilie Eken sin billedbog, Mørkebarnet, som biblioteket i Kolding lige nu har opbygget en interaktiv udstilling over. Udstillingen er blot én af 10 på biblioteker i hele landet og er et led i formidlingsprojektet, Fang fortællingen, som skal skabe mere læselyst og -fordybelse hos børn.

To nye rapporter om børns læse- og medievaner

16. marts 2018

Læremiddel.dk har spillet en central rolle i de to seneste rapporter om børns læse- og medievaner i Danmark. Det er sket i forbindelse med projektet Greb til læselyst, som netop er blevet afrundet på en stor konference om læsning og dannelse på Halmtorvet 9 i København.

Den samlede rapport om børns læsevaner udkommer i dag

28. februar 2018

I dag afsluttes projektet Greb til læselyst med en stor konference i DGI-byen, hvor bl.a. undervisningsminister Merete Riisager deltager. I den anledning offentliggøres en samlet rapport for både den kvantitative og den kvalitative undersøgelse af børns læsevaner.

Call for papers: Learning Tech #4

21. februar 2018

The theme for Learning Tech 4 is multimodality.

Nyt call for papers til Learning Tech 4

31. januar 2018

Temaet for Learning Tech er denne gang multimodalitet.

Keld Skovmand forsvarer sin ph.d-afhandling

29. januar 2018

Keld Skovmand kan nu kalde sig ph.d. efter en veloverstået forsvarshandling, hvor han problematiserer den danske skolereform.

Nyt forskningsnetværk om Uddannelse 4.0

24. januar 2018

Læremiddel.dk starter et nyt forskningsnetværk om Uddannelse 4.0 med en konference og et netværksmøde den 28. februar 2018, hvor alle er velkomne, og hvor der som afslutning vil blive etableret et forskernetværk.

KiDM-projektet søger folkeskoler

18. januar 2018

KiDM-projektet, som står for Kvalitet i dansk og matematik, søger folkeskoler til tredje og sidste forsøgsrunde. Projektet vil med en undersøgende tilgang til undervisning skabe et kvalitativt bidrag til elevernes læring i dansk og matematik. Der vil blive trukket lod blandt alle interesserede skoler.

Fag med smag - ny gratis læringsapp til skolelærere

5. januar 2018

Fag med Smag er en ny læringsapp med fokus på smag, som indeholder komplette undervisningsaktiviteter til flere af folkeskolens fag. App’en er udviklet til lærere og kan hentes gratis til tablets i app stores.

Ny arbejdsgruppe skal rådgive om læringsplatformene

5. december 2017

Merete Riisager har nedsat en ny rådgivningsgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan reduktionen af bindende fælles mål kan udmøntes på de digitale læringsplatforme, som skolerne skal bruge.

Digitalt projektarbejde i de frie skoler

1. december 2017

Digitalt projektarbejde i de frie skoler – et nyt bud på undersøgende undervisning og lærersamarbejde. Heldagskonference den 15. marts 2018.

KiDM: Forundersøgelse er på emu.dk

27. november 2017

Forundersøgelserne til KiDM-projektet – Kvalitet i Dansk og Matematik er nu formidlet i lettilgængelige vidensnotater, hvor alle interesserede kan læse om forundersøgelsens hovedpointer, metoder og konkrete tiltag.

Læringsspil til vikarer vinder idékonkurrence

20. november 2017

Martin Kongshave, Mikkel Munk Ejlersen og Maria Thiemer fra Læreruddannelsen på Fyn vandt torsdag idékonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Awards.

Selskabet for Børnelitteratur holder Statusseminar

14. november 2017

I 2018 vil Selskabet for Børnelitteratur igen afholde Statusseminar, hvor der formidles tendenser i børne- og ungdomslitteratur for 2017.

Thomas Illum Hansen og Keld Skovmand i ny rådgivningsgruppe

27. oktober 2017

Undervisningsminister Merete Riisager har nedsat en rådgivningsgruppe med viden og erfaring fra folkeskolen, som skal komme med anbefalinger til, hvordan man kan løsne bindingerne i Fælles Mål. Målet er, at lærere og skoler får større frihed til at tilrettelægge undervisningen.

Første call til Designs for Learning i Bergen

2. oktober 2017

Den sjette internationale Design for Learning-konference løber af stablen den 23.-25. maj 2018 på Universitetet i Bergen.

Ny stor undersøgelse af børn og unges læsevaner

19. september 2017

Læremiddel.dk har foretaget den hidtil største undersøgelse af børn og unges læse- og medievaner i Danmark. Den viser, at der bliver læst færre bøger på børneværelserne, og at det er pigerne, der står for den største tilbagegang.

Learning Tech 3 er udkommet

29. juni 2017

I tredje nummer af Learning Tech har vi sat fokus på spil, digitale læremidler og undervisning med et særligt fokus på udvikling af lærernes kompetencer.

Stor omtale af KiDM i Jyllands-Posten

1. maj 2017

Den 23. april var der i Jyllands-Postens store uddannelsestillæg en omtale af projektet KiDM – Kvalitet i Dansk og Matematik. Avisen havde besøgt en af skolerne, som deltager i projektets første pilotfase.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Få vores nyhedsbrev

Gør som andre læremiddel-interesserede og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.

Abonnement

Denne tekst bruges til at introducere artikler som indholdstype.
Nedenunder oplistes så alle artikler i den rækkefølge de er oprettet.

×
Abonner på flere indholdskategorier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam et tempor massa, sit amet bibendum augue. Sed interdum, elit in faucibus sagittis.

!
Sender tilmelding, vent venligst..