Emneord
 • Læsning
 • teknologiforståelse
 • Undervisning
 • Læremidler
 • It
 • Digital
 • Fælles mål
 • Matematik
 • Dannelse
 • Læremiddelbrug
 • Typer af læremidler
 • Medier
 • Dansk
 • Undersøgelsesorienteret
 • Læringsplatforme
 • Didaktik
 • Projektarbejde
 • Historie
År
 • 2018
 • 2017
Nulstil

Læremiddel.dk er med i Kulturministerens nye Bogpanel

10. december 2018

Kulturministeren har udpeget Læremiddel.dk’s Stine Reinholdt Hansen som medlem af det nye Bogpanel, som skal have øget fokus på børn, læsevaner og digitalisering.

Call for papers for Learning Tech #7

23. oktober 2018

The focus in Learning Tech 7 is “The future of reading in a school context”.

Nyt call for papers til Learning Tech #7

12. oktober 2018

Hvad skal vi med læsning i skolen? Dette er temaet for Learning Tech 7, som er planlagt til at udkomme i efteråret 2019.

Videostudier skal kortlægge kvalitet og udvikle læreruddannelsen

11. oktober 2018

QUINT – et nyt nordisk Centre of Excellence skal de næste fem år forske parallelt i undervisningskvalitet i alle Nordens lande. Thomas Illum Hansen, forskningschef ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, står i spidsen for forsknings-temaet Videobaseret læreruddannelse.

Nytænkning skal trække flere til erhvervsuddannelserne

24. september 2018

IBO-Modellen er titlen på en ny bog, der beskriver en ny udviklet projektmodel til grundskolernes arbejde med karrierelæring, vejledning og brobygning til ungdomsuddannelserne.

Læremiddel.dk med i treårigt forsøg om teknologiforståelse

21. august 2018

Læremiddel.dk skal sammen med Københavns Professionshøjskole, University College Nordjylland, VIA University College og Rambøll Management Consulting være med til at udvikle og drive det treårige forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning.

Inden du går på sommerferie ...

4. juli 2018

… så husk lige at tilmelde dig vores nyhedsbrev! Tilmelder du dig ikke, bliver du strøget af listen … Tilmelder du dig, sørger vi for at holde dig opdateret på den nyeste forskning og viden inden for læremidler. Tilmelder du dig, hører du fra os, når der er spændende konferencer, du kan deltage i. Du […]

Ny bog: Ind i smagsoplevelsen

29. juni 2018

“Ind i smagsoplevelsen” er en lærebog til læreruddannelsen om, hvordan cases med fokus på smag kan bruges i faget madkundskab. Den er udgivet af Smag for Livet Forlag, er en del af skriftserien SMAG og kan downloades gratis på Smag for Livets hjemmeside.

It virker! Virker it?

22. juni 2018

Den 25. oktober inviterer Læremiddel.dk til konference, hvor overskriften lyder: It virker! Virker it? Temaet er koblingen mellem teknologi og skole og virkningen af den digitale teknologi. Konferencen henvender sig til alle med interesse i it og pædagogiske spørgsmål, herunder lærere, læreruddannere, pædagogiske konsulenter, CFU-konsulenter, ansatte ved forlag og ministerier med relation til undervisning og it.

Skaber kommunale indkøbsaftaler discount-skole?

22. juni 2018

Lærere raser og ministeren udtrykker bekymring i forhold til kommunale indkøbsaftaler af digitale læremidler hos forlagene. Er stigningen af indkøb udtryk for et marked i sprudlende vækst eller er det nærmere blevet et uheldigt monopol, der afskærer lærerne selv fra medindflydelse?

Fem greb til læselyst

6. juni 2018

Fem greb til læselyst er en ny lille publikation, der i form af en miniplakat – lige til at hænge op – samler fem gode greb til, hvordan du som fagperson og formidler kan styrke læselysten hos børn på mellemtrinnet, og hvordan kan folkebiblioteket kan nå bredere ud til børn, forældre og lærere i skolen.

Rune Hansen forsvarer sin ph.d.-afhandling

29. maj 2018

Hvor langt kan vi komme med kompetenceorienteret matematikundervisning? Den 28. maj forsvarede Rune Hansen på fornemste vis sin ph.d.-afhandling med titlen ”Målstyret kompetenceorienteret matematikundervisning”, hvor han har undersøgt, hvilke potentialer og barrierer der ligger i matematiklærerens arbejde med målstyrede logikker i matematikundervisningen.

Dannet til digitalisering?

15. maj 2018

Nyt nummer af tidsskriftet Unge pædagoger med temaet Dannet til digitalisering er netop udkommet. Thomas Illum Hansen har bidraget med en artikel om dannelse, digitalisering og dataficering.

Ny håndbog samler den nyeste læremiddelforskning

14. maj 2018

Ny håndbog fra Georg Eckert Instituttet samler den nyeste læremiddelforskning. Thomas Illum Hansen fra Læremiddel.dk er bidragyder med et kapitel om brugen af læremidler.

Ny rapport kritiserer tidligere læremiddelundersøgelse

8. maj 2018

I dag udgiver Læremiddel.dk og Center for Anvendt Skoleforskning en ny rapport, som udgør et bud på, hvordan en kategorisering af digitale læremidler med fokus på deres didaktiske potentiale skal gennemføres.

Der bor to piger i en dejlig have

12. april 2018

Sådan indleder Cecilie Eken sin billedbog, Mørkebarnet, som biblioteket i Kolding lige nu har opbygget en interaktiv udstilling over. Udstillingen er blot én af 10 på biblioteker i hele landet og er et led i formidlingsprojektet, Fang fortællingen, som skal skabe mere læselyst og -fordybelse hos børn.

To nye rapporter om børns læse- og medievaner

16. marts 2018

Læremiddel.dk har spillet en central rolle i de to seneste rapporter om børns læse- og medievaner i Danmark. Det er sket i forbindelse med projektet Greb til læselyst, som netop er blevet afrundet på en stor konference om læsning og dannelse på Halmtorvet 9 i København.

Den samlede rapport om børns læsevaner udkommer i dag

28. februar 2018

I dag afsluttes projektet Greb til læselyst med en stor konference i DGI-byen, hvor bl.a. undervisningsminister Merete Riisager deltager. I den anledning offentliggøres en samlet rapport for både den kvantitative og den kvalitative undersøgelse af børns læsevaner.

Call for papers: Learning Tech #4

21. februar 2018

The theme for Learning Tech 4 is multimodality.

Nyt call for papers til Learning Tech 4

31. januar 2018

Temaet for Learning Tech er denne gang multimodalitet.

Keld Skovmand forsvarer sin ph.d.-afhandling

29. januar 2018

Keld Skovmand kan nu kalde sig ph.d. efter en veloverstået forsvarshandling, hvor han problematiserer den danske skolereform.

Nyt forskningsnetværk om Uddannelse 4.0

24. januar 2018

Læremiddel.dk starter et nyt forskningsnetværk om Uddannelse 4.0 med en konference og et netværksmøde den 28. februar 2018, hvor alle er velkomne, og hvor der som afslutning vil blive etableret et forskernetværk.

KiDM-projektet søger folkeskoler

18. januar 2018

KiDM-projektet, som står for Kvalitet i dansk og matematik, søger folkeskoler til tredje og sidste forsøgsrunde. Projektet vil med en undersøgende tilgang til undervisning skabe et kvalitativt bidrag til elevernes læring i dansk og matematik. Der vil blive trukket lod blandt alle interesserede skoler.

Fag med smag - ny gratis læringsapp til skolelærere

5. januar 2018

Fag med Smag er en ny læringsapp med fokus på smag, som indeholder komplette undervisningsaktiviteter til flere af folkeskolens fag. App’en er udviklet til lærere og kan hentes gratis til tablets i app stores.

Ny arbejdsgruppe skal rådgive om læringsplatformene

5. december 2017

Merete Riisager har nedsat en ny rådgivningsgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan reduktionen af bindende fælles mål kan udmøntes på de digitale læringsplatforme, som skolerne skal bruge.

Digitalt projektarbejde i de frie skoler

1. december 2017

Digitalt projektarbejde i de frie skoler – et nyt bud på undersøgende undervisning og lærersamarbejde. Heldagskonference den 15. marts 2018.

KiDM: Forundersøgelse er på emu.dk

27. november 2017

Forundersøgelserne til KiDM-projektet – Kvalitet i Dansk og Matematik er nu formidlet i lettilgængelige vidensnotater, hvor alle interesserede kan læse om forundersøgelsens hovedpointer, metoder og konkrete tiltag.

Læringsspil til vikarer vinder idékonkurrence

20. november 2017

Martin Kongshave, Mikkel Munk Ejlersen og Maria Thiemer fra Læreruddannelsen på Fyn vandt torsdag idékonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Awards.

Selskabet for Børnelitteratur holder Statusseminar

14. november 2017

I 2018 vil Selskabet for Børnelitteratur igen afholde Statusseminar, hvor der formidles tendenser i børne- og ungdomslitteratur for 2017.

Thomas Illum Hansen og Keld Skovmand i ny rådgivningsgruppe

27. oktober 2017

Undervisningsminister Merete Riisager har nedsat en rådgivningsgruppe med viden og erfaring fra folkeskolen, som skal komme med anbefalinger til, hvordan man kan løsne bindingerne i Fælles Mål. Målet er, at lærere og skoler får større frihed til at tilrettelægge undervisningen.

Første call til Designs for Learning i Bergen

2. oktober 2017

Den sjette internationale Design for Learning-konference løber af stablen den 23.-25. maj 2018 på Universitetet i Bergen.

Ny stor undersøgelse af børn og unges læsevaner

19. september 2017

Læremiddel.dk har foretaget den hidtil største undersøgelse af børn og unges læse- og medievaner i Danmark. Den viser, at der bliver læst færre bøger på børneværelserne, og at det er pigerne, der står for den største tilbagegang.

Learning Tech 3 er udkommet

29. juni 2017

I tredje nummer af Learning Tech har vi sat fokus på spil, digitale læremidler og undervisning med et særligt fokus på udvikling af lærernes kompetencer.

Stor omtale af KiDM i Jyllands-Posten

1. maj 2017

Den 23. april var der i Jyllands-Postens store uddannelsestillæg en omtale af projektet KiDM – Kvalitet i Dansk og Matematik. Avisen havde besøgt en af skolerne, som deltager i projektets første pilotfase.

Tilmeld nyhedsbrev
×
Få vores nyhedsbrev

Gør som andre læremiddel-interesserede og få nyheder, ny viden og ny forskning direkte i din indbakke.